Team

Artsen

O.H.C. van Laere

Huisarts

Als getogen Liempdenaar heb ik met veel plezier zowel mijn studie Geneeskunde als mijn huisartsenopleiding in Utrecht gedaan. Na twee jaar als waarnemend huisarts te hebben gewerkt in en rond Utrecht wilde ik graag terug naar mijn wortels. Samen met collega Regtering heb ik in 2002 de praktijk van mijn vader overgenomen. Na zijn pensioen ben ik verder gegaan met collega Elbers. Het werken als huisarts in Liempde bevalt me erg goed, met name door het plezierige contact met de patiënten. Ik vind het voor onze praktijk dan ook belangrijk dat het laagdrempelig is en dat er op een vriendelijke en persoonlijke manier goede huisartsenzorg geleverd wordt. Met mijn gezin woon ik in Boxtel.

G.H. Elbers

Huisarts

Na 18 jaar in het Brabantse Nuenen te hebben gewoond, ben ik Nijmegen geneeskunde gaan studeren. Na mijn artsexamen heb ik 1 jaar op de eerste hulp in Oss gewerkt. Daarna, weer in Nijmegen, heb ik de huisartsopleiding voltooid. De reden dat ik voor het huisartsenvak heb gekozen is dat het veelzijdig is en het patiëntcontact persoonlijk en langdurig. Naast de praktijkwerkzaamheden ben ik huisartsopleider vanuit UMC Nijmegen. Opleiden is een passie. Ook heb ik een extra interesse in eHealth. Sinds 2011 ben ik huisarts en in de opleidingspraktijk in Mill heb ik gemerkt een dorpsdokter te zijn. Ik vind het dus geweldig om in een echt dorp als Liempde en Gemonde te werken. Ik woon “om de hoek” in Vught met mijn vrouw en 2 zonen.

K. Graffius

Huisarts

Sinds 2016 werk ik als huisarts in Liempde. Ik ben opgegroeid in Zuid-Limburg en in 2009 heb ik de opleiding Geneeskunde in Maastricht afgerond. Daarna ben ik verhuisd naar Noord-Brabant en daar heb ik een aantal jaar op verschillende afdelingen in het ziekenhuis gewerkt. Dat was heel leerzaam, maar mijn hart ligt bij het huisartsenvak. Deze opleiding heb ik in 2015 afgerond. Samen met mijn vriend, zoon en 2 dochters woon ik met veel plezier in Sint-Michielsgestel.

huisarts in opleiding

Bas Rietveld

Als geboren Rotterdammer heb ik samen met mijn Brabantse vrouw de oversteek gemaakt naar Vlijmen, waar ik met veel plezier woon. Hier wonen we samen met onze twee jonge kinderen en genieten we van de ruimte en de rust. Na afronding van de studie geneeskunde in Utrecht heb ik met veel plezier onder andere gewerkt in een verpleeghuis. Toch trok het huisartsenvak me meer, vanwege de diversiteit en de langdurige band die je kan opbouwen met patiënten. In augustus 2021 heb ik mijn tweede jaar van de huisartsenopleiding afgesloten met een stage op de SEH van het Jeroen Bosch ziekenhuis, om nu met veel zin en enthousiasme te starten aan mijn laatste jaar in de huisartsenpraktijk van Liempde en Gemonde. Over enkele jaren hoop ik ook praktijkhouder te zijn.

Praktijkondersteuners

Derika van Esch

Praktijkondersteuner

Sinds oktober 2017 ben ik met veel voldoening werkzaam in de praktijk. Ik ben opgeleid als verpleegkundige in het Willem Alexander ziekenhuis in Den Bosch waar ik in 1989 de opleiding heb afgerond. Ik heb gewerkt op de afdeling algemeen interne geneeskunde. Sinds 1998 heb ik mij gespecialiseerd in de zorg voor mensen met diabetes mellitus. Daarnaast vind ik het belangrijk om met mensen te zoeken naar hun individuele doelen en mogelijkheden om tot een gezonde leefstijl te komen. Na al deze jaren in het ziekenhuis was het tijd voor een nieuwe uitdaging en die heb ik gevonden in deze huisartspraktijk. Ik heb veel affiniteit met oudere patiënten en dat komt hier goed van pas. Inmiddels heb ik de post HBO opleiding ouderenzorg afgerond en ik hoop hiermee de oudere patiënt nog beter te kunnen ondersteunen. Naast mijn werk in de huisartspraktijk geef ik onderwijs over diabetes aan o.a. praktijkondersteuners in opleiding. Ik ben niet geboren in Boxtel maar ik woon er, met veel plezier, al meer dan 20 jaar met mijn man en onze drie kinderen.

Ezra van Kemenade

Praktijkondersteuner GGZ

In januari 2021 ben ik in deze huisartsenpraktijk gestart als praktijkondersteuner GGZ, dit doe ik op maandag en donderdag. De overige dagen ben ik werkzaam in een huisartsenpraktijk in Sint-Oedenrode. Ik doe mijn werk met veel passie en plezier en tracht vanuit mijn gevoel aansluiting te vinden bij de cliënt. Humor is voor mij een onmisbaar onderdeel in het contact. Voorafgaand aan mijn functie als Praktijkondersteuner GGZ heb ik verschillende studies genoten, waaronder Gezinswetenschappen, Ouderen coaching en een specialisatie in Verlies- en Rouwbegeleiding. In 2016 startte ik als ambulant begeleider, dit gecombineerd met coaching in Verlies- en Rouw. Hoewel ik hierin veel ervaring heb opgedaan, wilde ik toch wat anders. In September 2019 startte ik met de opleiding tot POH-GGZ en heb deze een jaar later succesvol afgerond. Naast mijn werkende leven zoek ik graag mijn ontspanning in het maken van muziek, uitstapjes, reizen, koken en tuinieren. Na 21 jaar in België te hebben gewoond, ben ik nu, samen met mijn vriend, gesetteld in het prachtige Boxtel.

Hadewych Koot

Praktijkondersteuner

Ik ben woonachtig in Rosmalen. Hier woon ik met mijn man en onze drie kinderen. Toen de kinderen klein waren heb ik gewerkt als Cesar Therapeut bij ons aan huis. In 2014 heb ik ik de post- Hbo opleiding voor POH-S afgerond bij de HAN. De jaren erna heb ik gewerkt als POH- S in Waardenburg en Asperen maar mijn hart ligt toch echt meer in Brabant. Het leuke aan het werk van POH-S is dat je de patiënten blijft volgen en kijkt naar ieder zijn individuele haalbare doelen. Het stoppen met roken is ook een mooie uitdaging, waar je samen met de patiënt kijkt hoe je dit kunt bereiken. Mijn hobby's zijn lezen, wandelen, tennissen, zeilen en lunchen met vriendinnen. Ik werk op maandag en woensdag.

Assistentes

Marie José Habraken

Assistente

Ik ben Marie José Habraken–van Esch, geboren en wonende te Liempde. Ik heb zeven jaar als doktersassistente in een huisartsenpraktijk in Boxtel gewerkt. Daarna heb ik 18 jaar voor de kinderen gezorgd, en vrijwilligerswerk gedaan. In 2001 ben ik begonnen als secretaresse op de poli oogheelkunde in het Maxima Medisch Centrum in Veldhoven. Vanaf 2002 werk ik als doktersassistente in de huisartsenpraktijk te Liempde, waar ik het contact met de patiënten ontzettend leuk vind en met veel plezier werk.

José Smetsers

Assistente

In 1986 heb ik mijn diploma doktersassistente behaald. Vanaf 1984 ben ik werkzaam geweest bij een apotheekhoudende huisarts, daar heb ik ca. acht jaar gewerkt. Dat was een drukke maar wel leuke en afwisselende baan. Sinds 2000 ben ik weer werkzaam als doktersassistente, waarvan alweer tien jaar in deze praktijk.

Evie van Esdonk

Assistente

Ik ben in 2006 met veel plezier begonnen aan de verkorte opleiding doktersassistente aan het NIPA te Amsterdam. Tijdens mijn opleiding heb ik stage gelopen bij een huisarts in Amsterdam en op de poli dermatologie. Na mijn afstuderen kreeg ik een baan aangeboden in het Jeroen Bosch ziekenhuis als assistente van de kno-artsen. Daar heb ik anderhalf jaar met veel plezier gewerkt. Maar toch miste ik het contact met patiënten en heb gesolliciteerd bij dr. van Laere en dr. Elbers. Hier werk ik in sinds december 2008 en heb het er erg naar mijn zin. Ik woon met mijn vriend en twee kinderen in St-Michielsgestel.

Vivian Matheeuwsen

Assistente

Ik ben Vivian Matheeuwsen, Woonachtig in Boxtel. In Mei 2016 heb ik mijn diploma voor doktersassistente behaald. Sindsdien heb ik in verschillende huisartsenpraktijken gewerkt/waargenomen., zowel in de stad als in een dorp. Toch spreekt het dorpse mij meer aan. Het ons kent ons en het gemoedelijke! Vanaf Maart 2017 ben ik werkzaam in deze praktijk, u kunt mij tegen komen op Maandag, Dinsdag en Vrijdag.

Kim Versantvoort

Assistente

Ik ben Kim Versantvoort, woonachtig in Gemonde. In juni 2019 heb ik mijn diploma voor doktersassistente behaald. Tijdens mijn opleiding heb ik stage gelopen in het Jeroen Bosch ziekenhuis als assistente van de kno-artsen maar ook in Kerkdriel bij huisartsenpraktijk Blaauwhof. Vanaf September 2019 ben ik werkzaam in deze praktijk, u kunt mij tegen komen op Maandag, Woensdag en Vrijdag.

Anita Verboom

Praktijk hulp

Hoi, ik ben de Mien Dobbelsteen van de praktijk. Ik vraag niet ‘zeg eens aaaaaa’, neem ook de telefoon niet aan met ‘met de assistente van dokter…….’ maar probeer de praktijk voor iedereen zo schoon mogelijk te houden.

Scroll naar top