🔎 Onze praktijk Mijn Portaal Ik heb spoed

Corona

Wat zijn de coronaregels in de praktijk?

Ondanks alle versoepelingen en de weerstand die we hebben opgebouwd met de vaccinaties moeten we blijven opletten en elkaar helpen zodat we elkaar niet besmetten. Het virus is er nog steeds. We vinden het fijn als je je nog steeds aan onderstaande adviezen houdt die de verspreiding van het virus aantoonbaar beperken.

- Was regelmatig je handen

- Hoest en nies in je elleboog

- Klachten? Blijf thuis en doe een test

- Houd bij voorkeur 1,5 meter afstand

- Kom maximaal 5 minuten voorafgaand aan je afspraak

- Bezoek zoveel mogelijk alléén de praktijk

Moet ik een mondkapje dragen in de praktijk?

Het is niet verplicht om in onze praktijk een mondkapje te dragen.  Heb je klachten maar is je zelftest negatief ? Dan vinden we het fijn als je een mondkapje draagt.

Wat is een vaccinatie tegen corona?

Een vaccinatie tegen corona maakt je weerstand tegen het coronavirus beter. Daardoor is het minder kans dat je ziek of ernstig ziek wordt door het virus. Coronavaccin zijn goedgekeurd door de Europese organisatie EMA die medicijnen keurt. Een coronavaccin is 60-80% effectief in het voorkomen van ziekte door coronavirus. Vanaf 12 jaar kun je het coronavaccin krijgen. Je kunt niet kiezen welke vaccinatie je krijgt, de overheid bepaalt dit. De vaccinaties zijn gratis.

Wat is een herhaalvaccinatie tegen corona?

Een herhaalvaccinatie tegen corona (ook wel 2de boostervaccinatie genoemd) is een extra vaccinatie die 3 maanden na de laatste vaccinatie wordt toegediend. De herhaalvaccinatie verbetert de werking van eerdere vaccinatie(s).

Ik wil me laten vaccineren tegen corona

Je kunt op veel plekken zonder afspraak jouw coronavaccinatie(s) halen. Met een afspraak kan ook. Maak een afspraak voor vaccinatie bij een GGD-priklocatie in de buurt. Meer weten over vaccineren tegen corona? Kijk op coronavaccinatie.nl.


Maak hier online je afspraak
Kan ik een vaccinatie krijgen zonder afspraak?

Je kunt bij sommige GGD's terecht voor een vaccinatie zonder afspraak. Kijk hieronder voor de actuele beschikbare locaties in de buurt.


Vaccineren zonder afspraak
Wanneer ben ik aan de beurt voor een boostervaccinatie?

Iedereen van 18 jaar of ouder kan een (online) een afspraak maken voor de boostervaccinatie.


Meer informatie over boostervaccinaties
Ik heb vragen over de vaccinatie tegen het coronavirus

Lees hier alles over vaccineren tegen het coronavirus.

Ik wil een vaccinatiebewijs

Wil je een bewijs van vaccinatie voor reizen of voor toegang tot activiteiten? Dan kun je terecht op de website CoronaCheck.nl of de app CoronaCheck op jouw smartphone. Je kunt daar zelf direct jouw vaccinatiebewijs regelen. Heb je hier hulp bij nodig, bel dan met de Rijksoverheid op 0031-247247247. Daar zitten mensen klaar om jou te helpen, ook als je geen computer hebt.


Regel hier je vaccinatiebewijs
Ik wil een bijwerking melden na vaccinatie

Meld hier een bijwerking.

Ik wil getest worden op het coronavirus

Bekijk hier alle informatie over het testen bij klachten of na contact met iemand met corona.

Quarantaine, hoe werkt dat?

Lees hier alles over quarantaine en isolatie.

Ik heb griepverschijnselen, wat moet ik doen?

Heb je klachten die passen bij corona? Of heb je contact gehad met een besmet persoon? Doe dan altijd een zelftest. Dit geldt ook voor kinderen. Bij een positieve zelftest hoef je geen bevestigingstest meer te doen bij de GGD. Alleen specifieke doelgroepen kunnen zich nog laten testen bij de GGD. Bijvoorbeeld zorgmedewerkers of als je een herstelbewijs voor jouw reis nodig hebt.

Mijn kind heeft griepverschijnselen, wat moet ik doen?

Heeft je kind klachten die passen bij corona? Of is je kind in contact geweest met een besmet persoon? Doe dan een zelftest bij je kind. Bij een positieve zelftest hoef je geen bevestigingstest meer te doen bij de GGD. Bekijk hier tips hoe je je kind kunt helpen bij het afnemen van een zelftest.